Human Resources Trainee - Sheraton Amsterdam

Sheraton Amsterdam Airport Hotel and Conference Center

Het Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center bestaat uit een team van maar liefst 170 gedreven en uiterst enthousiasten medewerkers. Zij zijn er op gebrand om dag in dag uit ultieme Sheraton service te verlenen aan onze gasten. Dit team bestaat uit 38 verschillende nationaliteiten wat bijzonder veel kennis met zich mee brengt, zowel voor als achter de schermen. Deze diversiteit zorgt er vanzelfsprekend ook voor dat we onze gasten dat kunnen bieden wat ze verwachten. Vind jij collega’s ook het allerleukst van je werk? Dan is deze positie echt iets voor jou! In deze functie staat alles wat met medewerkers te maken heeft centraal. Je zult het recruitment proces leren kennen, je bezig houden met de aanname van personeel, begeleiden van nieuwe medewerkers en alles in orde maken als iemand weer uit dienst gaat.


Functieomschrijving

Op de afdeling ben je samen met de Human Resources Coördinator verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de afdeling. Elke dag is anders en dat maakt het ook een zeer afwisselende stage. We zijn op zoek naar iemand die sterk is in menselijke vaardigheden, een luisterend oor heeft, graag met mensen contact zoekt en let op details. Oog voor detail komt ook terug in de administratieve taken die deze functie rijk is. Het maken van offer brieven, contracten en bijhouden van personeelsdossiers behoren tot de dagelijkse taken. Verder zijn we op zoek naar iemand die spreken voor publiek een leuke uitdaging vindt! Je zult namelijk diverse trainingen faciliteren, rondleidingen geven voor scholen of presentaties bijwonen. Je sociale en creatieve vaardigheden worden op de proef gesteld bij het organiseren en meewerken aan de diverse social events, zoals verjaardag lunches, Sinterklaas en kerst voor de medewerkers, personeelsfeesten en andere bijeenkomsten.


Voornaamste taken en verantwoordelijkheden

· In dienst brengen van personeel; bestaande uit: diverse administratieve taken (zoals het maken van contracten)

· Administratieve taken

· Het bijhouden van de files van de medewerkers

· Verwerking van gegevens in de diverse HR systemen

· Zorgen voor een continue informatiestroom vanuit het hotel naar de medewerkers,

· Verwerken/ maken van memo’s, nieuwsbrieven en uitnodigingen

· Organiseren van en meewerken aan sociale evenementen (verjaardagen/ feestdagen/ personeelsfeesten en bijeenkomsten.

· Deelname in het recruitment proces: screenen van Cv’s, telefonische screening, houden/bijwonen van kennismakingsgesprekken

· verwerking van gegevens in systemen, offerbrieven en contracten maken, uitleggen van de huisregels en basis kennis van / over het hotel, passen van kleding etc

· Uit dienst proces begeleiden; bestaande uit: diverse administratieve taken, uit dienst bevestigingen maken, exit interviews plannen en houden

· Trainingen geven/ voorbereiden, medewerkers uitnodigen en inplannen, trainingen geven, evaluaties verwerken etc.

· Bijhouden en monitoren van ziekteverzuim


Profiel

Multitasking in combinatie met timemanagement en goed kunnen plannen zijn de belangrijkste eigenschappen die je moet hebben. Daarnaast is het belangrijk dat je empathisch vermogen hebt en je moet het leuk vinden om met diverse mensen te werken. De functie is een administratieve functie op kantoor in combinatie met training geven. Verder is het belangrijk om te weten dat deze stage alleen beschikbaar is voor studenten die momenteel een HBO (hotel gerelateerde) studie volgen met een minimum stageperiode van 6 maanden.


Voordelen

Wij bieden een grote variatie aan trainingen aan en wij willen samen met jou het beste halen uit je stage. Je stage begint bijvoorbeeld al met de Introduction Day. Bij het Sheraton krijg je naast de training op de vloer, de volgende trainingen aangeboden: De Next Generation Service Culture Training; dit is een interactief en leerzaam traject wat bestaat uit zowel klassikale lessen als online modules.


Vanzelfsprekend is er meer dan voldoende mogelijk tot het volgen van andere trainingen. Ook zal je deelnemen aan de Experience Day, dit is een dag waar alle stagiaires bij elkaar komen voor een interactieve en leerzame dag. Ervaringen worden uitgewisseld en gesprekken met professionals kunnen worden gevoerd.


Benefits

Voor deze stage zul je een stagevergoeding ontvangen inclusief een kledingvergoeding. Daarbij maak je gratis gebruik van de kantine maaltijden, zul je uitgebreide trainigen krijgen en wordt je regelmatig getrakteerd op een borrel!


Tevens kan je gebruik maken van de zogeheten 'Explore' rate waarbij je tegen een discounted rate kunt verblijven in een van onze 7000+ hotels wereldwijd en krijg je korting op alle F&B binnen deze hotels.


Enthousiast geworden? Wat nu?

“Stuur snel een bericht naar….” – Nee, niet doen. Neem even de tijd. Zo trekken wij ook onze fonds en bouillons in de keukens: bewust een beetje trager opzoek naar kwaliteit. Bespreek je enthousiasme rustig met vrienden en familie, slaap er een nachtje over en als je er dan klaar voor bent ontvangen wij heel graag je sollicitatiebrief en CV.