top of page

F&B Cost Control Intern - Sheraton Amsterdam Airport Hotel

Sheraton Amsterdam Airport Hotel and Conference Center

De F&B afdeling van het Sheraton Amsterdam Airport Hotel bestaat uit vier fantastische outlets. Dit zijn namelijk het zeer toegankelijke Commune restaurant, het luxe Stripes Restaurant, de exclusieve Gate Bar en onze 24/7 Room Service. Deze afdelingen werken nauw samen om keer op keer de verwachtingen van de gast te boven te gaan met de service die wij bieden.


Functieomschrijving

Tijdens de F&B Cost Control stage ben je samen met de F&B Cost Controller en de storekeeper verantwoordelijk voor een juiste invoer van goederen in het hotel en daarmee het beheersen van de Food & Beverage kosten. Je assisteert hen o.a. bij goederenontvangst, administratie en het verwerken van bestellingen voor het hele hotel. Je zult volledig inzicht krijgen in het reilen en zeilen van de afdeling, om uiteindelijk zelfstandig te kunnen functioneren. Afhankelijk van de skills en voortgang van de trainee zullen er bovenop deze taken ook ondersteunende werkzaamheden uitgevoerd worden. Denk hierbij aan F&B Cost Control gerelateerde projecten voor de verschillende F&B outlets zoals ‘menu-engineering’. Hierbij wordt gekeken naar hoe er een maximale omzet uit de menukaart gehaald kan worden.


Voornaamste taken en verantwoordelijkheden

 • Ontvangen en Inruimen van binnengekomen goederen in de stores en het ontvangen van pakketten voor de diverse afdelingen.

 • Het controleren van de goederen aan de hand van de pakbon en de Purchase Order. Hierbij wordt gekeken of de juiste aantallen geleverd zijn. Ook wordt er gecontroleerd op eventueel gelede schade en of de bestelde hoeveelheid juist is ontvangen

 • Aftekenen van de pakbonnen op datum

 • Het verzorgen van de goederenstroom binnen het hotel, vanuit de de stores naar de verschillende afdelingen

 • Verwerken van de administratieve gegevens die uit de werkzaamheden voortvloeien, bijvoorbeeld door het inboeken van de ontvangen goederen en het doorboeken van de uigiftes naar de juiste afdeling

 • Het plaatsen van bestellingen bij de leverancier, onder begeleiding van de storekeeper

 • Schoonmaken en schoonhouden van de magazijnen en de loading bay

 • Registratie van uitgifte van sterke dranken m.b.v. nummer/sticker systeem

 • Assisteren van de F&B Cost Controller bij de maandelijkse telling en afsluiting

 • Naleving van de Standaard Operating Procedures van het Sheraton Amsterdam Airport Hotel

 • Het bijwonen van afdelingsvergaderingen

 • Het bijwonen van trainingen indien dat gewenst is

 • Het geven van vriendelijke, professionele en snelle service op alle tijden

 • Het goed onderhouden van contact met de gasten en andere afdelingen

 • Het uitvoeren van eventuele andere werkzaamheden die redelijker wijze van U verwacht kunnen worden binnen ons hotel


Trainingen

Wij bieden een grote variatie aan trainingen aan en wij willen samen met jou het beste halen uit je stage. Je stage begint bijvoorbeeld al met de Introduction Day. Bij het Sheraton krijg je naast de training op de vloer, de volgende trainingen aangeboden: De Next Generation Service Culture Training; dit is een interactief en leerzaam traject wat bestaat uit zowel klassikale lessen als online modules. Vanzelfsprekend is er meer dan voldoende mogelijk tot het volgen van andere trainingen. Ook zal je deelnemen aan de Experience Day, dit is een dag waar alle stagiaires bij elkaar komen voor een interactieve en leerzame dag. Ervaringen worden uitgewisseld en gesprekken met professionals kunnen worden gevoerd.


Benefits

Voor deze stage zul je een stagevergoeding ontvangen. Daarbij maak je gratis gebruik van de kantine maaltijden, zul je uitgebreide trainigen krijgen en wordt je regelmatig getrakteerd op een borrel! Tevens kan je gebruik maken van de zogeheten 'Explore' rate waarbij je tegen een discounted rate kunt verblijven in een van onze 8100+ hotels wereldwijd! Ook krijg je korting op alle F&B binnen deze hotels.

bottom of page