top of page

Security Officer - Sheraton Amsterdam Airport Hotel

Sheraton Amsterdam Airport Hotel and Conference Center

600 check-ins, 15 vergaderingen, ruim 450 gerechten die de keuken verlaten en meer dan 120 mensen aan het werk. Dat is wat de ‘teller’ aangaf op onze drukste dag dit jaar en die teller loopt in rap tempo op door het stijgend aantal reizigers op Schiphol Airport. Om de veiligheid van al onze gasten en medewerkers te waarborgen, dient onze security afdeling continu te worden geoptimaliseerd. Daarom zijn we bij Sheraton Amsterdam Airport Hotel and Conference Center opzoek naar een ervaren Security Officer die het team komt versterken.


Over ons hotel

Sheraton Amsterdam is het best gelegen hotel op Schiphol Airport. Via de overdekte verbinding naar Schiphol Plaza sta je binnen twee minuten bij de aankomt- en vertrekterminals van de luchthaven. Ons team heeft constant de zintuigen op scherp staan. We kijken voortdurend rond, proeven veel gerechten en luisteren goed zodat we onze service kunnen aanpassen aan de behoeftes van de nieuwe generatie reizigers. Het hotel bestaat bijna 25 jaar, maar is sinds begin 2022 volledig vernieuwd met een totaal nieuw design voor alle 417 kamers, 3 restaurants en publieke ruimtes.


Wat doe je als Security Officer?

Als Security Officer ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van onze gasten en personeel en sta je in voor de bewaking van ons super-de-luxe nieuw hotel. Samen met het beveiligingsteam van het hotel zorg je ervoor dat alle collega’s en een groep BHV’ers goed op de hoogte is van de nieuwste wet- en regelgeving. Je bent correct, maar toegankelijk voor zowel onze gasten, passanten en het personeel zodat iedereen zich comfortabel voelt om jou te bellen bij een noodgeval of situatie.


Je voornaamste taken bestaan uit:

 • Het surveilleren op willekeurige tijdstippen door en om het pand. De fysieke aanwezigheid van Security voor gasten, bezoekers, medewerkers en kwaadwillenden dient een preventief doel

 • Je maakt een rapport op voor de Security Manager waarbij je onregelmatig- en bijzonderheden vastlegt

 • Je hebt de verantwoordelijkheid voor de primaire afhandeling van incidenten, denk aan brand(meldingen), diefstallen, insluipingen, inbraken (ook in de parking) en EHBO

 • De Security Officer zorgt voor de controle op de naleving van de aanwezige huisregels. Hierbij wordt bijvoorbeeld gedoeld op het gebruik van de personeelsingang, naleving rookverboden, visitatie en het gebruik/misbruik van de kantine

 • Toezicht waar mogelijk op de juiste uitvoering en implementatie van de Safety & Security procedures

 • Bescherming van hoteleigendommen en de aanwezige bevoegde personen en hun meegevoerde eigendommen evenals het weren/verwijderen van onbevoegden tot het hotel(gebied). Hieronder vallen ook de zalen (banquets)

 • Controle op en uitgifte van alle operationele sleutels en toezicht op de juiste discipline hieromtrent.

 • Die taken welke raakvlakken hebben met het vakgebied en welke opgedragen worden door de General-, Security- of Duty Manager. Hieronder vallen o.a. kasbeheer en waardetransport

 • De Security Officer heeft een geheimhoudingsplicht waar het gaat om de aard en omschrijving van de werkzaamheden, voorgevallen incidenten, persoonlijke en financiële statussen, corporate en security procedures, veiligheidsrisico’s en alle andere onderwerpen welke tot het vakgebied van beveiliging worden gerekend


Jouw smaakprofiel

Als Security Officer ben je dus een belangrijk onderdeel van het hotelteam en daarom zoeken we naar het volgende smaakprofiel om het team te versterken:


 • Je hebt minimaal een afgeronde MBO2 Beveiliger opleiding

 • Je hebt enige ervaring. Zo niet, dan leren je collega’s je graag de kneepjes van het van het vak, en alles wat je moet weten over het werken in een hotel.

 • ‘Teamwork Makes The Dream Work’. Het Sheraton-team is een hechte groep waarin we veel samenwerken met meerdere afdelingen en hierin verwachten we ieders flexibiliteit

 • Jouw glimlach is belangrijk, zowel voor onze gasten als voor je collega’s

 • Je beheerst de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift

 • Je bent in het bezit van een Verklaring Omtrent Goed Gedrag

 • Je bent flexibel in werktijden en dagen; ochtend-, avond- en weekenddiensten horen bij je werk.


Voordelen

Als medewerker van Sheraton Amsterdam Airport Hotel and Conference Center ontvang je een marktconform salaris. Hiernaast staat in ons hotel je persoonlijke ontwikkeling centraal. Wij bieden uitgebreide mogelijkheden qua opleidingen en trainingen zodat jij je potentieel kunt bereiken. Het Sheraton maakt deel uit van Marriott International met meer dan 7000 hotels wereldwijd. Zowel nationaal als internationaal zijn er volop doorgroeimogelijkheden.

Tevens kan je gebruik maken van de zogeheten 'Explore' rate waarbij je tegen een discounted rate kunt verblijven in onze 7000+ hotels wereldwijd! Tevens krijg je korting op alle F&B binnen deze hotels. Bij je eerste contractverlenging wordt je uitgenodigd om samen met je partner, vriend of vriendin te komen dineren en overnachten in het hotel.


Alle medewerkers van het Sheraton ontvangen een tegemoetkoming in hun reiskosten, kunnen voor een klein bedrag gebruik maken van de personeelskantine en worden regelmatig getrakteerd op een feestje of borrel.


Enthousiast geworden? Wat nu?

“Stuur snel een bericht naar….” – Nee, niet doen. Neem even de tijd. Zo trekken wij ook onze fonds en bouillons in de keukens: bewust een beetje trager opzoek naar kwaliteit. Bespreek je enthousiasme rustig met vrienden en familie, slaap er een nachtje over en als je er dan klaar voor bent ontvangen wij heel graag je sollicitatiebrief en CV.

bottom of page